NASI

Ingrediënten:

500 gram voorgekookte rijst
400 gram in kleine blokjes gesneden kipfilet
200 gram in schijfjes gesneden kastanjechampignons
200 gram taugé
150 gram fijngesnipperde ui
100 gram fijngesneden witte of Chinese kool
1 in fijne ringen gesneden prei
4 takjes fijngeknipte bladselderij
20 gram ketjap manis
4 eieren
1 theelepeltje sambal oelek
4 takjes fijngeknipte bladselderij
olijfolie

Bereiding:

Schenk een scheutje olijfolie in de wok en verdeel het met een stukje keukenpapier over de pan.
Doe de kipfiletblokjes in de wok en roerbak deze boven hoog vuur tot het vlees lichtbruin van kleur is.
Voeg de uiblokjes en alle groenten toe, roerbak deze mee tot de groenten zacht worden en doe er vervolgens de eieren en even later de ketjap bij.
Roerbak alles een paar minuutjes en laat het gerecht even goed doorgaren.
Voeg als laatste de rijst en de sambal toe en schep deze rustig door het gerecht. Temper het vuur en laat de nasi nog even zachtjes nawarmen.
Proef de nasi en maak deze op smaak met zout en peper uit de molen.