BONEN SOUFFLE

Ingrediënten:

500 gram in stukjes van ca. 1 cm gesneden sperzieboontjes
150 gram ricotta
50 gram geraspte boerenkaas
3 eieren
1/2 eetlepel dille
boter
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°.
Vet een hoge ovenschaal in met wat boter.
Breng in een ruime pan 1,5 liter water waaraan 1 kleine eetlepel zout is toegevoegd aan de kook.
Kook de sperzieboontjes in 5 minuten beetgaar, giet ze af, spoel ze met koud water zodat ze snel afkoelen en laat ze in het vergiet of zeef goed uitlekken.
Neem een ruime kom en meng de boontjes, ricotta, boerenkaas, dille en peper en zout goed door elkaar.
Splits de eieren, meng het eigeel ook door de inhoud van de kom.
Klop het eiwit in een kom met een garde totdat het stevig schuimig is.
Roer dit met een spatel als laatste door het gerecht, schep alles in de beboterde ovenschaal en schuif deze in de voorverwarmde oven.
Laat de soufflé in 20-25 minuten bij 180° in de oven goudbruin en gaar worden.
Kijk regelmatig in de oven of het niet te hard gaat.
Lekker met een varkens schnitzel of een filet lapje.