ENTRECOTE IN CHAMPIGNONSAUS

Ingrediënten:

4  stukken entrecote van elk 150  gram
500  gram in schijfjes gesneden kastanjechampignons
40    gram julienne gesneden ontbijtspek
40    gram uiblokjes
300  gram vleesbouillon
100  gram koksroom
40  gram bloem
100 gram water
1 theelepeltje vers gehakte peterselie
braadboter
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 70°.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan.
Wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Leg de entrecotes in de pan,  bak ze al schuivend  boven hoog vuur tot de onderkant bruin is, draai ze om en bak ook de andere kant bruin.
Neem de entrecotes uit de pan en leg ze in de oven.
Doe opnieuw een scheut braadboter in de pan, roer de aanbaksels goed los en roerbak de champignons samen met het ontbijtspek boven hoog vuur lichtbruin.
Voeg vervolgens de uiblokjes toe en laat deze even meefruiten tot de ui glazig zijn.
Schenk de bouillon bij in de pan, even later de koksroom en breng dit aan de kook.
Klop met de garde bloem en water tot een glad papje en bind de saus met het bloempapje.
Doe de entrecotes terug in de pan en laat alles nog een klein minuutje doorwarmen.
Roer als laatste de peterselie door de saus.