LINZENSOEP

Ingrediënten:

1 liter warme groentebouillon
180 gram in het vergiet gewassen rode linzen
150 gram in blokjes gesneden voorgekookte aardappelen
100 gram in blokjes gesneden wortel
80 gram fijngesnipperde ui
20 gram tomatenpuree
1 eetlepel paprikapoeder mild
3/4 eetlepel komijnzaad braadboter
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Zet een ruime kookpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Fruit de gesnipperde ui tot deze glazig is, roer het komijnzaad door de ui, voeg  de tomatenpuree toe, roerbak deze een minuutje mee en schenk vervolgens de warme bouillon erbij.
Doe ook de wortel- en de aardappelblokjes bij de soep.
Breng alles aan de kook, temper het vuur en laat de soep bij matig vuur met het deksel op de pan een klein uurtje zachtjes trekken.
Roer regelmatig door de soep zodat deze niet aan kan zetten.
Neem de pan van het vuur, pureer de soep met de staafmixer, proef de soep en maak deze op smaak met zout en peper uit de molen.
Serveren in een robuuste soepkom met een stevig stuk brood of een warm uienbroodje.