BLOEMKOOL STAMPPOT

ngrediënten:

1 kilo in blokjes gesneden aardappelen
600 gram bloemkoolroosjes
500 gram half om gehakt
40 gram fijngesnipperde ui
15 gram vleeskruiden
mespunt kerriepoeder
braadboter

Bereiding:

Breng in een ruime kookpan 1,5 liter water aan de kook waaraan 3/4 eetlepel zout is toegevoegd.
Doe de aardappelen en de bloemkool in de pan, breng het water weer aan de kook, temper het vuur, sluit het deksel op de pan en laat de inhoud bij matig vuur  10-15 minuten garen.
Giet de aardappelen en bloemkool af, sluit het deksel op de pan en zet de pan even aan de kant.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe 2 flinke scheuten braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Leg het gehakt in de pan en roerbak het vlees, terwijl je het met de spatel verkleind, boven hoog vuur tot het bruin gaat kleuren.
Voeg de gesnipperde ui, kerriepoeder en de vleeskruiden toe, roerbak het enkele minuten tot het gehakt gaar en de ui glazig is en zet het vuur dan uit.
Stamp de aardappelen en bloemkool in de pan door elkaar.
Voeg het gehakt toe, stamp alles nog even door elkaar, zet de pan op tafel en geef er gebraden verse worst of een varkenslapje bij.
Zet ook een potje Franse mosterd op tafel.