GEBRADEN KIP IN CHAMPIGNONSAUS

Ingredienten:

500  gram in blokjes gesneden kipfilet

15  gram kipkruiden *
20  gram uiblokjes
200  gram in schijfjes gesneden kastanjechampignons
40  gram bloem
80  gram water
braadboter

Bereiding:

Zet de wokpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden. Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Doe de kipfilet in de pan, laat het even aanbraden en bak het boven hoog vuur onder af en toe roeren tot deze lichtbruin is.
Doe de champignons bij de kipfilet, bestrooi beiden met de kipkruiden en laat de champignons meebraden tot ze lichtbruin zijn.
Voeg dan de uiblokjes toe en laat deze even meefruiten tot ze glazig zijn.
Klop ondertussen met een garde water en bloem tot een glad papje.
Laat de inhoud aan de kook komen en bind de saus met het bloempapje.
Temper het vuur en laat alles een klein minuutje nagaren.

Lekker met gekookte rijst en tomatensalade.

Kijk voor tomatensalade op:
Recepten.

* Zelf kipkruiden maken?
Kijk op: Recepten

Kijk voor de eerder uitgezonden recepten op:
Recepten.