GARNALEN SPAGHETTI

Ingrediënten:

500  gram spaghetti
400 gram Noorse garnalen
120 gram visbouillon
100 gram fijngesnipperd ontbijtspek
60 gram geraspte boerenkaas
20 gram citroensap
1 fijngesnipperde kleine chilipeper zonder zaadjes
1 in dunne ringen gesneden bosuitje
zout en peper uit de molen
braadboter

Bereiding:

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzing op de verpakking, giet deze af en zet ze met het deksel op de pan aan de kant.
Spoel de garnalen in een vergiet met koud water en laat ze goed uitlekken.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Roerbak het fijngesnipperd ontbijtspek samen met de chilipeper en de bosuiringen tot het spek goudbruin is.
Voeg de garnalen toe en roerbak ze een paar minuten mee tot ze kleur krijgen.
Doe de gekookte pasta, visbouillon en het citroensap bij de garnalen in de pan en roerbak alles nog kort boven hoog vuur zodat de pasta goed doorwarmt en de smaken goed bij elkaar komen.
Proef de pasta en maak deze op smaak met zout en peper uit de molen.
Schuif alles in een grote voorverwarmde schaal en zet deze op tafel.
Geef er komkommer- of tomatensalade bij en strooi als de pasta op het bord ligt de boerenkaas over de pasta.