PEPERSOEP

Ingrediënten:

500 gram kippenbouillon
100 gram fijn geraspte aardappel
80 gram dikke yoghurt
70 gram fijngesnipperde ui
25 gram tomatenpuree
2 eetlepels zeer fijngehakte peterselie
1 in dunne ringen gesneden groene Turkse peper
zout en peper uit de molen
braadboter

Bereiding:

Zet een ruime soeppan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Fruit de  gesnipperde ui en de peperringen tot de ui glazig is, schep de tomatenpuree erdoor en roerbak deze een minuutje mee zodat hij ontzuurd.
Giet de kippenbouillon erbij, voeg ook de geraspte aardappel toe roer alles goed door elkaar en breng de inhoud van de pan aan de kook.
Roer regelmatig door zodat de soep niet aanzet.
Temper het vuur en laat de soep 20 minuten bij matig vuur zachtjes doorkoken.
Neem de pan van het vuur, roer de yoghurt erdoor, proef de soep en maak deze op smaak met zout en peper uit de molen.
Strooi als de soep op de borden ligt de peterselie over de soep.
Geef er stokbrood of een uienbroodje bij.