CHOCOLADE FONDUE

Ingrediënten:

400 gram chocolade
100 gram slagroom
40 gram likeur

Bereiding:

Doe de chocolade in een plastic zak, leg deze zak op een stenen vloer en breek de chocolade voorzichtig met een hamer in hele kleine stukjes.
Schenk de slagroom in een rvs kookpannetje en breng dit aan de kook.
Neem de pan van het vuur en laat de slagroom een paar minuten afkoelen (liefst naar 60-70°).
Roer de gebroken chocolade met een garde beetje voor beetje door de room zodat deze smelt en je een mooie romige chocoladesaus krijgt.
Schenk deze saus in een chocoladefondueset en roer de likeur erdoor.
Als je geen chocoladefondueset hebt kun je de saus in het pannetje ook warm houden op een theelichtje.
Snij diverse soorten fruit (peer, appel, perzik, banaan, ananas) in blokjes en leg deze op een grote schaal.
Leg er ook aardbeien, bramen, frambozen en kersen bij.
Ga lekker met familie of vrienden aan tafel.
Prik dit fruit aan kleine vorkjes en doop deze in de chocoladesaus.
En je hebt een feestelijke bruine avond.