LOTEK

Ingrediënten:

100 gram pindakaas
100 gram gaar gekookte aardappel
150 gram gebroken sperzieboontjes
100 gram gewassen spinazie
100 gram gewassen taugé
100 gram andijvie
100 gram fijngesneden Chinese kool
35 gram vloeibare tamarinde
1     theelepeltje kurkuma
1/2 theelepeltje sambal oelek

Bereiding:

Breng in een ruime kookpan 1,5 liter water aan de kook.
Doe de gebroken sperzieboontjes in de pan en kook deze tot ze beetgaar zijn.
Schep ze uit de pan en laat ze in een zeef of vergiet goed uitlekken en doe ze in een ruime kom of schaal.
Breng het water weer aan de kook en blancheer de andijvie, spinazie en Chinese kool en laat ook deze goed uitlekken en doe deze bij de sperzieboontjes.
Spoel de taugé kort met kokend water, even uit laten lekken en bij de groenten doen .
Prak in een kom de aardappel fijn en meng de pindakaas, kurkuma, sambal en tamarinde door de aardappel.
Doe er 2 eetlepels water bij en roer met een garde alles goed door elkaar tot een mooie egale saus.
Meng deze saus voorzichtig door de groeten.
Lekker met gekookte rijst of bami en kroepoek.