KIPFILET MET CRANBERRIESAUS

Ingrediënten:

700  gram kipfilet
100  gram rode wijn
150  gram cranberriecompote
120  gram rucola
50  gram suiker
40  gram vleesbouillon
20  gram kipkruiden
5     gram witte wijn azijn
1  eierdooier
1  theelepeltje
Franse mosterd

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 70°.
Was rucola en laat deze in een zeef goed uitlekken.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Leg de kipfilet los van elkaar in de pan en bak het vlees boven matig vuur tot de onderzijde goudbruin is.
Draai ze om, bestrooi ze met de kipkruiden en bak de andere kant ook goudbruin.
Neem het vlees uit de pan en hou ze warm in de oven.
Meng de eidooier, vleesbouillon, wijn, suiker, mosterd en de wijnazijn met een garde of met de staafmixer in een kom tot een mooie gladde saus.
Schep de cranberriecompote en de olijfolie er rustig door.
Verdeel de rucola over vier borden.
Snij de kipfilet in dunne polakjes en drapeer deze op de rucola.
Schenk er een deel van de saus over en serveer de rest van de saus in een sauskom.