VARKENSFILET MET PAPRIKA

Ingrediënten:

4  varkensfiletlapjes van elk 125 gram
4 geroosterde paprika’s
100 gram droge witte wijn
60 gram fijngesnipperde ui
15 gram balsamico azijn
15 gram olijfolie
8 gram Italiaanse kruiden
zout en peper uit de molen
braadboter

Bereiding:

Meng de olijfolie en balsamico azijn door elkaar, smeer dit met een kwastje over de filetlapjes en laat dit even intrekken.
Snij de geroosterde paprika’s in reepjes van een centimeter breedte.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Fruit de paprikareepjes en de fijngesnipperde ui tot de ui glazig is.
Strooi de Italiaanse kruiden erover, schenk de wijn bij in de pan, schep alles goed om en laat dit tegen de kook komen.
Temper het vuur en laat alles een paar minuten bij matig vuur zachtjes pruttelen.
Schep dit vervolgens in een hoge kom en pureer alles met de staafmixer.
Doe nog een scheut braadboter in de pan, roer de aanbaksels goed los, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Temper het vuur iets en bak de filetlapjes, boven matig vuur, rustig schuivend  door de pan, tot de onderzijde mooi bruin is.
Draai ze om en bak ook de andere zijde mooi bruin.
Leg het vlees op voorverwarmde borden, bestrooi ze met wat zout en peper uit de molen en schep de saus erover.
Lekker met pasta of rijst en sugarsnaps, broccoli of sperziebonen.