GEGRATINEERDE SPRUITJES-CHAMPIGNONSCHOTEL

Ingrediënten:

600 gram in reepjes gesneden kipfilet
500 gram in schijven gesneden kastanje champignons
200 gram in dunne reepjes gesneden prei
500 gram beetgaar gekookte spruitjes
100 gram in plakjes gesneden boerenkaas
braadboter

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°.
Neem een ruime ovenschaal en smeer deze goed in met boter.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Doe het vlees in de pan en laat de onderkant mooi bruin worden.
Schep het een keer om en laat het weer bruin worden en herhaal dit tot alle blokjes bruin van kleur zijn.
Voeg de kastanjechampignons toe, roerbak deze mee tot ze kleur beginnen te krijgen en doe dan ook de gesneden prei bij in de pan.
Strooi er zout en peper uit molen over en roerbak alles 2-3 minuten boven hoog vuur.
Schep de inhoud van de pan in de ovenschaal, leg de plakjes kaas erop, schuif de schaal in de oven en laat deze bij 200° in 8 minuten goudbruin gratineren.
Kijk regelmatig in de oven of het niet te hard gaat.
Geef er stokbrood of gekookte rijst bij.