BAMI PINDASAUS

Ingrediënten:

500 gram gemengd gehakt
400 gram bami
300 gram half volle melk
150 gram pindakaas
40  gram ketjap manis
40  gram citroensap
15  gram vleeskruiden
2    Spaanse pepers
1     theelepeltje gemberpoeder
1     theelepeltje Madras-kerriepoeder
braadboter

Bereiding:

Kook de bami gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snij de Spaanse pepers in de lengte doormidden, haal de zaadjes eruit en snij de pepers fijn.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Roerbak het gehakt boven hoog vuur rul door het met de spatel klein te maken en strooi de vleeskruiden er tijdens het bakken over. Roer als het vlees goudbruin is de melk, pindakaas, ketjap, gemberpoeder, kerriepoeder en het citroensap door het gehakt.
Blijf roerbakken tot een mooie egale saus.
Temper het vuur en verdun de saus met een beetje water als deze te dik is.
Giet de mie af, doe deze in een schaal en zet de schaal op tafel.
Schep de gehaktsaus in een voorverwarmde schaal en zet deze eveneens op tafel.
Lekker met Chinese zoet zure kool of gestoofde paksoi.