GEVULDE KOTELET

Ingrediënten:

4    ribkarbonaden van elk 175 gram
50  gram mozzarella
1     middelgrote tomaat
1     kleine groene paprika
1     eetlepel fijngeknipte bieslook
zout en peper uit de molen
braadboter

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 90°.
Snij het vlees van de karbonaden tot het bot in zodat je een zakje krijgt.
Ontvel de tomaat en verwijder de zaadlijsten uit de paprika.
Snij de tomaat, paprika en mozzarella in zeer kleine stukjes.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Fruit de paprika tot deze iets kleur begint te krijgen, schep dit uit de pan in een schaaltje en laat het afkoelen.
Voeg de tomaat, mozzarella en de bieslook bij de paprika en schep dit goed door elkaar.
Vul de karbonaden hiermee en sluit ze met een cocktailprikker.
Doe nog een scheut braadboter in de pan, roer de aanbaksels goed los en bak de karbonaden bij hoog vuur aan beide kanten goudbruin.
Leg ze in een ovenschaal, schuif deze midden in de oven op het rooster en laat de koteletten 5 minuten bij 90° nagaren.
Lekker met gekookte rijst en een aangemaakte salade.