GEBAKKEN KIP MET RIJST

Ingrediënten:

250  gram in smalle reepjes gesneden kipfilet
250  gram rijst
150  gram fijngesnipperde ui
100  gram fijngesnipperd ontbijtspek
2  losgeklopte eieren
2  theelepeltjes sambal
1  theelepeltje kerriepoeder mild
1  theelepeltje ketjap manis
braadboter

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Verdeel de kipfiletreepjes over de bodem van de pan en laat de onderkant van het vlees lichtbruin worden.
Schep het een keer om en laat ook dit weer bruinen.
Herhaal dit tot alle blokjes bruin van kleur zijn, voeg het ontbijtspek en de fijngesnipperde ui toe en roerbak alles tot de ui glazig wordt.
Voeg vervolgens de sambal, kerriepoeder en ketjap toe, schep dit samen met de gekookte rijst door de kipfilet en roerbak dit nog 2 minuutjes.
Doe als laatste de eieren erbij en roerbak deze mee tot ze gestold zijn.
Zet de braadpan op tafel en geef er komkommersalade of atjar tjampoer bij.