Ingrediënten:
600 gram in blokjes gesneden kippendijvlees
450 gram in kleine blokjes gesneden aardappel
1,5 liter kipbouillon
150 gram fijn gesnipperd ontbijtspek
100 gram in dunne ringen gesneden prei
80 gram fijngesnipperde ui
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 theelepeltje kerriepoeder mild
zout en peper uit de molen
braadboter
Bereiding:
Zet een ruime kookpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Fruit het fijngesnipperde ontbijtspek en ui tot de ui glazig is, schep de aardappel erdoor, strooi het kerriepoeder erover en roerbak alles 2-3 minuten.
Schenk de bouillon erbij, breng alles aan de kook, temper het vuur en laat de aardappelblokjes in 8-10 minuten bij matig vuur zachtjes gaar worden.
Pureer de aardappel-bouillon met de staafmixer tot een egale soep, voeg de kipblokjes en de preiringen toe, temper het vuur en laat de soep 1,5 – 2 uur bij matig vuur zachtjes trekken.
Proef de soep en maak hem op smaak met zout en peper uit de molen..