PEPER ENTRECOTE

Ingrediënten:

4  entrecotes van 1 centimeter dikte van 175 gram
150  gram koksroom
100  gram rode wijn
100  gram brandewijn
2  eetlepel gekneusde peperkorrels
zout en peper uit de molen
braadboter

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 70°.
Leg de entrecotes op een bord en druk de peperkorrels aan beid kanten van elke entrecote in het vlees, zodat het evenredig verdeeld is en bestrooi het vlees licht met zout.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Schenk een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Leg de entrecotes los van elkaar in de pan en bak het vlees, terwijl je het rustig door de pan schuift, boven hoog vuur tot de onderkant bruin is, draai het om en bak ook de andere kant bruin.
Temper het vuur, schenk de brandewijn erbij en laat deze 2 minuten zachtjes mee pruttelen.
Neem het vlees uit de pan, leg het op een schaal en hou dit warm in de oven.
Zet het vuur hoog, schenk de wijn in de pan en roer de aanbaksels goed los.
Roer de koksroom erdoor, temper het vuur en laat de saus bij matig vuur iets indikken.
Neem de entrecotes uit de oven, schenk een deel van de saus over het vlees en zet de schaal op tafel.
Doe de rest van de saus in een sauskom en zet deze naast de entrecote op tafel.
Lekker met gebakken aardappeltjes of friet en doperwtjes met worteltjes.