GARNALENSOEP

Ingrediënten:

150  gram in kleine blokjes gesneden varkensvlees
200  gram kleine garnalen
100  gram dunne mie
80  gram taugé
5  fijngesnipperde sjalotjes
1  blok tahoe
1/4  blok santen
1  theelepeltje koenjit
1  theelepeltje ketoembar 2  theelepeltjes sambal

Bereiding:

Spoel de garnalen met koud water en laat ze goed uitlekken.
Snij de tahoe in kleine blokjes.
Breng de varkensvleesblokjes in een ruime kookpan met een liter water aan de kook, temper het vuur, sluit het deksel op de pan en laat het vlees bij matig vuur een klein uurtje zachtjes gaar trekken.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Roerbak de fijngesnipperde sjalotjes kort tot ze glazig worden, schep de sambal, koenjit en ketoembar erdoor, temper het vuur iets, voeg de garnalen toe en roerbak deze een minuutje bij matig vuur mee.
Schep alles bij het varkensvlees in de kookpan, spoel de braadpan met een klein beetje heet water schoon en doe dit ook bij in de kookpan.
Zet het vuur hoog en laat, als de bouillon kookt, de santen in de bouillon smelten.
Voeg als laatste de taugé, tahoe en mie toe aan de soep en laat alles nog 5 minuten bij matig vuur zachtjes pruttelen.