KIPGOULASH

Ingrediënten:

600  gram kip dijvlees
200  gram gesnipperde ui
200  gram  bami groenten
200  gram vleesbouillon
200  gram gezeefde tomaat
1 halve eetlepel paprikapoeder mild
mespuntje sambal
zout en peper uit de molen
braadboter

Bereiding:

Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Verdeel het vlees over de bodem van de pan en laat de onderzijde goudbruin worden, schep het om en laat ook dit weer bruin worden.
Herhaal dit tot alle blokjes mooi bruin van kleur zijn.
Bestrooi het vlees met zout, peper, paprikapoeder en doe de sambal er ook bij.
Schep alles goed door elkaar, temper het vuur en laat het enkele minuten boven matig vuur braden.
Schenk de bouillon, gezeefde tomaat erbij en voeg ook de groenten toe.
Schep alles goed door elkaar, breng het aan de kook, temper het vuur, sluit het deksel op de pan en laat het gerecht in 70 minuten bij matig vuur zachtjes garen.
Roer regelmatig door de pan zodat het niet aanzet en voeg een beetje heet water toe als er teveel braadvocht verdampt.
Lekker met rijst, pasta en gebakken of aardappelpuree met broccoli, sperzieboontjes, doperwten of peultjes.