BOEREN ROEREI

Ingrediënten:

10  eieren
100 gram in schijfjes gesneden kastanjechampignons
100   gram koksroom
50 gram melk
60  gram ui blokjes
60  gram fijngesnipperd ontbijtspek
zout en peper uit de molen
braadboter

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 70°.
Neem een ruime kom, breek de eieren, voeg een mespuntje zout toe en roer de eieren met een garde los.
Doe de uiblokjes, melk, koksroom en het fijngesnipperd ontbijtspek bij het losgeklopte ei en roer alles goed door elkaar.
Schep de champignonschijfjes er door en strooi er zout en peper over.
Zet een ruime braadpan met antiaanbaklaag op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Schenk de helft van het deeg in de pan, temper het vuur iets, sluit het deksel op de pan en laat het roerei bij matig vuur in 8-10 minuten goudbruin en gaar worden.
Schuif het ei op een groot bord en hou dit warm in de oven.
Herhaal alles met het overgebleven deeg,  zodat je twee goudbruin gekleurde roereieren krijgt.
Snij ze elk in 4 stukken, leg ze op een ruime schaal en zet deze op tafel.
Geef er een uienbroodje,  komkommersalade en piccalilly bij.