BIEFSTUK MET APPELSAUS

Ingredienten:

500 gram kogel- of haasbiefstuk in vingerdikke reepjes gesneden
100 gram fijngesnipperde kastanjechampignons
400 gram in partjes gesneden appel
30    gram julienne gesneden ontbijtspek
40    gram bloem
100  gram water
flinke scheut appellikeur
braadboter
zout en peper uit de molen

Breiding:

Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Verdeel de biefstuk over de bodem van de pan, laat het even warm worden en roerbak het vlees boven hoog vuur tot het lichtbruin is.
Schep het vlees uit de wokpan en bestrooi de biefstuk met zout en peper.
Doe de champignons, de appelblokjes en het ontbijtspek in het achtergebleven braadvet en roerbak alles boven hoog vuur tot de appelstukjes lichtbruin beginnen te kleuren.
Blus alles af met een flinke scheut appellikeur.
Doe vervolgens de biefstuk terug in de pan.
Klop met een garde water en bloem tot een glad papje.
Laat de inhoud  van de pan aan de kook komen, bind de saus met het bloempapje, temper het vuur iets, en laat alles nog een klein minuutje nagaren.

Lekker met doperwtjes, worteltjes of sla en gebakken aardappeltjes.