Kalkoen even anders

Ingrediënten:

700 gram in smalle reepjes gesneden kalkoenfilet
300 gram in blokjes gesneden perzik
100 gram fijngesnipperde ui
70 gram bruine basterdsuiker
50 gram tomatenketchup
30 gram wijnazijn
30 gram ketjap manis
15 gram kipkruiden
10-20 gram sambal
zout en peper uit de molen
braadboter

Bereiding:

Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Roerbak het kalkoenfiletreepjes bij hoog vuur tot ze beginnen te kleuren.
Bestrooi het vlees tijdens het roerbakken met de kipkruiden.
Voeg vervolgens de gesnipperde ui toe en laat deze meefruiten tot deze glazig is.
Strooi de basterdsuiker over het vlees, roer alles goed door elkaar en laat het even karamelliseren.
Voeg achtereenvolgens de tomatenketchup, sambal, wijnazijn en de ketjap toe.
Roer elke keer als er een ingrediënt toegevoegd wordt, dit goed door het vlees voordat u het volgende ingrediënt toevoegt.
Temper het vuur en laat alles bij matig vuur even nagaren.
Schep als laatste de perzikblokjes door het gerecht en laat deze even meewarmen.
Doe het gerecht in een schaal, garneer deze af met perzikschijfjes. Geef er gekookte rijst of pasta bij met een frisse salade.