Champignon-roomsaus

Ingrediënten:

500  gram in schijfjes gesneden kastanjechampignons
40    gram julienne gesneden ontbijtspek
40    gram fijn gesnipperde ui
300  gram vleesbouillon
100  gram koksroom
40   gram bloem
100 gram water
1/2  eetlepel vers gehakte peterselie
braadboter
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan.
Wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Doe de champignons samen met het ontbijtspek in de pan, roerbak dit boven hoog vuur tot de champignons lichtbruin van kleur zijn en strooi er zout en peper uit de molen over.
Voeg de fijngesnipperde ui toe en laat deze even meefruiten tot ze glazig is.
Schenk de bouillon bij in de pan, breng alles aan de kook, voeg vervolgens de koksroom toe, temper het vuur iets en laat de saus bij matig vuur doorwarmen zonder dat deze gaat koken.
Klop met de garde bloem en water tot een glad papje, bind de saus met het bloempapje en laat de saus een minuutje zachtjes doorgaren.