GELDERSE BOERENKOOL

Ingrediënten:

800 gram aardappelen
600 gram fijngesneden boerenkool
500 gram gekruid gehakt
15 gram vleeskruiden
zout en peper uit de molen
braadboter

Bereiding:

Kook de aardappelen in een ruime pan gaar en giet ze af.
Kook gelijktijdig de boerenkool in ongeveer 25 minuten gaar en giet deze ook af.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Roerbak het gehakt tot het bruin en rul is.
Strooi tijden het roerbakken de vleeskruiden over het gehakt.
Doe de boerenkool bij de aardappelen en stamp dit goed door elkaar.
Voeg dan het gehakt met de jus toe, schep alles goed door elkaar en maak de boerenkool indien nodig op smaak met zout en peper.
Geef er gebakken speklapjes en een echte ouderwetse slagers rookworst bij.
En zet ook de pot met mosterd op tafel.