BIETJESFEEST

Ingrediënten:

400 gram voorgekookte rode bietjes
1 in smalle ringen gesneden bosuitje
100 gram geraspte belegen boerenkaas
30  gram olijfolie
30 gram balsamico azijn
1 vol theelepeltje zeer fijngeknipte verse bieslook
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Kook 4 eieren redelijk zacht door ze met koud water op te zetten in de waterkoker of in een pannetje met koud water op het gas.
Zodra de waterkoker afslaat (of als het water in de pan kookt, het vuur uit doen) de eieren 3-4 minuten in het hete water laten liggen.
Neem een ruime kom en roer met een garde de azijn en olijfolie goed door elkaar.
Snij de voorgekookte bietjes in kleine blokjes, schep deze bij het olie-azijn mengsel en roer dit met een lepel goed door elkaar.
Voeg wat zout en peper toe en schep dit er ook doorheen.
Verdeel alles over 4 soepkommen of over 4 kleine ovenvaste schaaltjes, strooi eerst de bosui-ringetjes en vervolgens de geraspte kaas erover.
Dek de schaaltjes goed af met aluminiumfolie en zet deze los van elkaar in het midden van de magnetron.
Verwarm de schaaltjes 5 minuten in de magnetron bij 800 watt.
Neem ze uit de oven, haal het folie eraf, leg een warm gekookt eitje in elk schaaltje en breek het met 2 vorkjes doormidden zodat het eigeel een beetje uit het ei kruipt.
Strooi er een beetje bieslook over en ze de schaaltjes op tafel.