KABELJAUW RATATOUILLE

Ingrediënten:

4 gelijkmatige stukken kabeljauwfilets van elk 175 gram4 middelgrote, in blokjes gesneden tomaten
1 middelgrote grof gesnipperde ui
1 in klein blokjes gesneden courgette
1 eetlepel vers gehakte oregano
20 gram viskruiden bloem
braadboter

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 70°.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Leg de kabeljauw los van elkaar in de pan en bak de vis, terwijl je ze regelmatig door de pan schuift, boven hoog vuur tot de onderkant goudbruin is, draai ze om en bak ook de andere kant goudbruin.
Neem ze uit de pan, leg ze op een schaal en hou de vis warm in de oven.
Schenk nog een flinke scheut braadboter in de pan, roer de aanbaksels met een spatel goed los, roerbak de ui en de courgette boven hoog vuur tot de ui glazig is en voeg vervolgens de tomaatblokjes en de oregano toe.
Roerbak alles nog een of twee minuutjes, proef de ratatouille en maak deze op smaak met zout en peper.
Leg een bedje aardappelpuree op elk bord, schep er 3-4 eetlepels ratatouille overheen en leg daar de kabeljauwfilet op.