GEGRATINEERDE KIPFILET

Ingrediënten:

4  gelijkmatige stukjes kipfilet van elk 120 gram
200  gram koksroom
100  gram geraspte boeren kaas
20  gram citroensap
10 gram kipkruiden
1   kopje paneermeel
2  eetlepels vers geknipte bieslook
1/2  eetlepel Franse mosterd
braadboter

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190°.
Leg de kipfiletjes op een ruim bord of schaal, bestrooi ze met de kipkruiden en schenk het citroensap over het vlees.
Laat dit even rusten en vet ondertussen een ruime ovenschaal in met boter.
Meng de room en mosterd met een garde goed door elkaar.
Meng in een schaaltje ook de kaas, bieslook en paneermeel door elkaar.
Leg de kipfiletjes vervolgens los van elkaar in de ovenschotel, schenk het room/mosterd mengsel er gelijkmatig over en strooi ook het kaasmengsel over het vlees.
Schuif de schaal in het midden van de oven op het rooster en bak de filets in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
Kijk regelmatig in de oven (zonder de deur te openen) of het niet te hard gaat.
Lekker met aardappelpuree en boontjes.