SPINAZIESCHOTEL

Ingrediënten:

1 kilo bladspinazie
600 gram aardappelen
125 gram koksroom
4 stevige plakken gekookte slagers ham
4 stevige plakken jong belegen kaas
zout en peper uit de molen
mespuntje nootmuskaat
boter

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°.
Vet een ruime ovenschaal goed in met de boter.
Breng in een ruime kookpan 1 liter water aan de kook, doe de spinazie in de pan, wacht tot het water weer kookt, temper het vuur en hou de spinazie 2-3 minuten zachtjes tegen de kook.
Giet de spinazie af, laat deze goed uitlekken in een zeef of vergiet.
Was de aardappelen onder stromend water met een borsteltje goed schoon, kook ze in de schil in ongeveer 20 minuten gaar en pel ze als ze nog warm zijn.
Doe de uitgelekte spinazie in een ruime kom of schaal, knip deze met een schaar een beetje fijner, strooi er zout, peper en noodmuskaat over en schep dit goed door elkaar.
Snij de aardappelen in de lengterichting doormidden, leg ze met de platte kant naar boven naast elkaar in de ovenschaal en strooi en een beetje zout en peper over.
Leg de plakken ham naast elkaar, verdeel de spinazie in 4 gelijke porties, leg op elke plak ham een portie spinazie, rol deze vervolgens niet te strak op en leg ze in de ovenschaal op de aardappelen.
Bedek alles met de plakken kaas, schenk de koksroom erover en leg er hier en daar een klontje boter op.
Schuif de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de spinazieschotel in 20 minuten goudbruin en gaar.
Kijk regelmatig, zonder de oven te openen, of het niet te hard gaat.

Lekker met een aangemaakte frisse salade.