BOERENKOOL traditioneel

Ingrediënten:

800 gram aardappelen
600 gram kleingesneden boerenkool
500 gram gekruid gehakt
zout en peper uit de molen
braadboter

Bereiding:

Kook de aardappelen in een ruime pan gaar en giet ze af.
Kook gelijktijdig de boerenkool in ongeveer 25 minuten gaar en giet ook de boerenkool af.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Roerbak het gehakt tot het bruin en rul is.
Doe de boerenkool bij de aardappelen en stamp dit goed door elkaar.
Voeg dan het gehakt met de jus toe, schep alles goed door elkaar en maak de boerenkool op smaak met zout en peper.
Geef er gebakken speklapjes bij en een echte ouderwetse slagers rookworst.
Ook lekker met een Nimweegs of Gelders stoofpotje of met hachee.