AARDAPPEL PANNENKOEK

Ingrediënten:

1600 gram geschilde aardappelen
400 gram gekruid gehakt
200 gram halfvolle melk
100 gram fijngesnipperde kastanjechampignons
100 gram fijngesnipperde uiblokjes
20 gram zout
100 gram bloem
2 gram peper
6 eieren braadboter

Bereiding:

Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Roerbak het gehakt boven hoog vuur en kruimel het door het tijdens het roerbakken met een spatel klein te maken.
Strooi tijdens het roerbakken de kruiden over het vlees.
Doe als het gehakt rul en bruin van kleur is, de helft van de uiblokjes en de fijngesnipperde champignons bij in de pan, roerbak deze mee tot de uiblokjes glazig zijn.
Schep alles in een platte schaal en laat het afkoelen.
Rasp de aardappelen en doe ze in een ruime kom of schaal.
Breek de eieren in de schaal en voeg de resterende  uiblokjes, melk, zout, peper en bloem toe.
Roer alles rustig met een garde door elkaar zodat het een egaal glad deeg wordt, schep de inhoud van de braadpan door het aardappeldeeg en roer het tot een mooi deeg.
Zet de koekenpan op hoog vuur en laat deze even warm worden. Doe een flinke scheut braadboter in de pan,  wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Schenk een grote soeplepel deeg in de pan, strijk er met de bolle kant van de lepel voorzichtig over zodat het gelijkmatige koek wordt en bak de aardappelkoek tot de onderzijde goudbruin is.
Draai deze vervolgens voorzichtig met een spatel om en bak ook de andere kant goudbruin en gaar.