SALADE NIÇOISE

Ingrediënten:

500 gram ik kleine reepjes gesneden kipfilet.
4 middelgrote gaargekookte in schijfjes gesneden aardappelen.
1 krop sla.
20 gram azijn.
40 gram olijfolie.
10 gram franse mosterd.
2 kleine in ringen gesneden sjalotten.
2 eetlepels fijngehakte peterselie.
4 in vieren gesneden tomaten.
4 eveneens in vieren gesneden hard gekookte eieren.
200 gram uitgelekte, in brokjes verdeelde tonijn uit blik.
8 stukjes ansjovis.
Zout en peper uit de molen.

Bereiding:

Was de sla, droog de bladeren goed af door ze af te slaan en verdeel ze over de borden.
Bak de kipfilet in de wokpan totdat deze middenbruin van kleur is en maak deze op smaak met zout en peper.
Schep de azijn, olie, zout, peper en mosterd in een schaal goed door elkaar.
Voeg bij de helft van deze saus de sjalotten, peterselie, kip en de aardappelschijfjes.
Schep dit even rustig om tot een aardappelsalade.
Leg deze salade op de slabladen.
Afgarneren met tomaat, ei, tonijn, olijven en de ansjovisfilets.
Schenk de achtergehouden saus hier overheen.
Geef er stokbrood bij.

Origineel gaat er 250 gram beetgaar gekookte sperzieboontjes door.

Kijk voor alle op tv uitgezonden recepten op:
Recepten