GROOTMOEDERS KARAMELPUDDING

Ingrediënten:

3 croissants van een dag oud
3 losgeklopte eieren
250 gram slagroom
150 gram suiker
80 gram volle melk
25 gram whisky

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°.
Neem een ovenschaal van een liter inhoud, breek de croissants in kleine stukjes en doe deze in de ovenschaal.
Doe de suiker en 30 gram water in een steelpannetje, roer dit met de garde tot de suiker opgelost is en zet het pannetje op hoog vuur. Laat het suikerwater, terwijl je rustig met de garde blijft roeren,  4-5 minuten inkoken tot het een mooi gouden kleurtje heeft.
Neem de pan van het vuur, zet deze in het aanrecht, roer er als eerste de room door (dit kan even sissen), roer vervolgens de whisky en daarna de melk erdoor.
Klop vervolgens alles goed door elkaar en klop er als laatste de eieren door.
Giet deze saus voorzichtig over de croissantstukjes in de schaal en laat het ongeveer tien minuten staan zodat da saus voor een deel in de croissants kan trekken.
Zet vervolgens de schaal op het rooster midden in de oven en laat de karamelpudding in 20-25 minuten goudbruin en gaar worden.
Kijk regelmatig, zonder de deur te openen, in de oven of het niet te hard gaat.
Lekker met een flinke dot vers geklopte slagroom.