KIPPENLEVER PASTEI

Ingrediënten:

400 gram kippenlevertjes
100 gram boter 50 gram boter
40 gram fijngesnipperde ui
5 blaadjes verse tijm
30 gram stijfgeklopte slagroom
20 gram droge rode wijn
10 gram cognac of vieux

Bereiding:

Smelt 100 gram boter in een ruime kom au bain-marie en laat het vervolgens op het aanrecht een beetje afkoelen.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe 50 gram boter in de pan, laat deze bij matig vuur smelten zonder dat de boter bruin wordt.
Roerbak de levertjes, gesnipperde ui en de tijm 2 minuten zachtjes boven matig vuur zonder dat de levertjes bruin worden..
Strooi er zout en peper uit de molen op, voeg de rode wijn toe en roerbak alles nog 3 minuten zachtjes bij matig vuur.
Neem de pan van het vuur, hak of snij de levertjes fijn, doe ze in de  kom bij de gesmolten boter, voeg  de cognac en de stijfgeklopte slagroom toe en meng alles met een spatel rustig door elkaar tot een egale pastei.
Zet de pastei in de koelkast en laat deze minimaal 6 uur goed doorkoelen.
Lekker als voorgerecht of tussendoortje op stokbrood, geroosterd brood of op toast.