AJAM PANGANG

Ingredienten:

500  gram in reepjes gesneden kipfilet (origineel met varkensvlees)
10  gram kipkruiden*
15  gram ketjap benteng manis
250  gram water
5  gram azijn
250  gram tomatenketchup
15  gram Franse mosterd
50  gram bruine basterdsuiker
25  gram bloem
60  gram water
2  mespuntjes sambal
30 gram braadboter
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Klop met een garde 60 gram water en de bloem tot een glad papje.
Zet de wokpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden en doe dan de braadboter in de pan.
Wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Doe de kipfilet in de pan, bestrooi het met de kipkruiden en bak het boven hoog vuur al roerend tot het lichtbruin en gaar is.
Doe de ketjap erbij en laat deze even meegaren.
Schep het vlees uit de pan, schenk het water in de wokpan en roer de aanbaksels goed los.
Voeg daar de ketchup, mosterd, azijn, sambal, bruine basterdsuiker en een beetje water aan toe en schep alles goed om.
Blijf roeren tot de saus gaat pruttelen.
Roer nog even door het bloempapje en bind de saus ermee af.
Doe het vlees terug in de wok, temper het vuur iets en laat alles nog een klein minuutje nagaren.

Lekker met atjar tjampoer, zoetzure augurken of tafelzuur.

*Zelf kipkruiden maken?
Kijk op: Recepten

Kijk voor alle op tv uitgezonden recepten op:
Recepten