GESTOOFDE SUKADELAPJES

Ingrediënten:

4 sukadelapjes van elk ca. 150 gram
150  gram bouillon
40  gram tomatenketchup
kleine eetlepel paprikapoeder mild
braadboter
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 70°.
Zet de pan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Leg de sukadelapjes in de pan en bak ze, terwijl je ze rustig door de pan schuift, boven hoog vuur tot de onderzijde goudbruin is.
Bestrooi ze met zout, peper en de helft van de paprikapoeder en draai het vlees om.
Bak ook deze kant goudbruin en bestrooi dit met zout, peper en de resterende paprikapoeder.
Neem het vlees uit de pan, leg het op een voorverwarmde schaal en hou het warm in de oven bij 70˚.
Schenk de bouillon bij het achtergebleven braadvet in de pan, zet het vuur hoog, roer de aanbaksels goed los en doe vervolgens de tomatenketchup bij in de pan.
Blijf roeren tot de saus op het kookpunt komt, temper het vuur naar 30-40 % en leg het vlees terug in de pan.
Sluit het deksel op de pan en laat de sukadelapjes twee uur  bij matig vuur zachtjes garen.
Roer regelmatig door de pan zodat het niet aankoekt en zorg dat er voldoende braadvocht in de pan is.
Mocht er teveel van het braadvocht verdampen, voeg dan regelmatig een flinke scheut heet water toe.
Neem het vlees als het gaar is uit de pan, leg het op een voorverwarmde schaal en schenk een deel van de saus over het vlees.
Geef de resterende saus apart in een sauskom.
Lekker met gekookte aardappeltjes of aardappelpuree, met rode kool, bloemkool, broccoli, sperzieboontjes of snijbonen.