VARKENSREEPJES MET RIJST

Ingrediënten:

500  gram in smalle reepjes gesneden varkensschnitzel
250  gram rijst
150  gram fijngesnipperde ui
100  gram fijngesnipperd ontbijtspek
2  losgeklopte eieren
2  theelepeltjes sambal
1  theelepeltje kerriepoeder mild
2  theelepeltjes ketjap manis
braadboter

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Verdeel de schnitzelreepjes over de bodem van de pan en laat de onderkant van het vlees mooi bruin worden.
Schep het een keer om en laat ook dit weer bruin worden.
Herhaal dit tot alle reepjes bruin van kleur zijn, doe het ontbijtspek en de fijngesnipperde ui bij het vlees en roerbak alles tot de ui glazig wordt.
Voeg vervolgens de sambal, kerriepoeder en ketjap toe, schep dit door de kipfilet, doe de gekookte rijst erbij en roerbak alles nog 2-3 minuten.
Voeg als laatste de eieren toe en roerbak deze mee tot ze gestold zijn.
Zet de braadpan op tafel en geef er atjar tjampoer bij.