ROODBAARS UIT DE OVEN

Ingrediënten:

500 gram goed schoongemaakte roodbaars
1 in kleine blokjes gesneden gele paprika
20 gram citroensap
15 gram verse korianderblaadjes
2 theelepeltjes verse oregano
2 gedroogde chilipepertjes
1 theelepeltje djinten (gemalen komijn)
bakolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°.
Snij de chilipepertjes in stukjes van 1 centimeter en rooster deze in een braadpan met antiaanbaklaag tot ze iets kleur beginnen te krijgen.
Doe ze samen met de paprikablokjes, oregano, djinten en ruim peper en een beetje zout uit de molen in een hoge kom en pureer dit met de staafmixer fijn.
Doe een flinke scheut bakolie in de braadpan en roerbak de puree tot het meeste vocht verdampt is en een stevige puree overblijft.
Bestrooi de buikholte van de roodbaars met zout en peper en schep er vervolgens een eetlepel van de puree in.
Wrijf de buitenkant van de vis in met zout peper en citroensap.
Leg 2 ruime stukken aluminiumfolie kruislings over elkaar, smeer het goed in met olie en leg de vis erop.
Strijk de resterende puree over de vis , verdeel de korianderblaadjes erover en vouw de folie dicht tot een pakketje.
Leg dit pakketje in een ovenschaal, schuif deze in het midden van de oven op het rooster en laat de roodbaars in ongeveer een half uur gaar in de oven garen bij 200°.
Neem de schaal uit de oven, vouw het pakketje open, zet de schaal op tafel en geef er gekookte rijst bij met sperzieboontjes en komkommersalade.