KIP SPINAZIE SCHOTEL

KIP SPINAZIE SCHOTEL

Ingrediënten:

4 stukken kipfilet van elk ca. 125 gram
500 gram gewassen verse spinazie
350 gram spaghetti
100 gram paneermeel
200 gram crème fraiche
1 fijngesnipperd sjalotje
20 gram olijfolie
12 gram kipkruiden
braadboter

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°.
Kook de spaghetti gaar in ruim kokend water waaraan een halve eetlepel zout is toegevoegd.
Giet de spaghetti af in een zeef of vergiet, spoel deze even onder koud stromend water los en laat spaghetti in de zeef boven de pan goed uitlekken
Smeer een ruime ovenschaal in met boter.
Leg de kipfilets los van elkaar in een ovenschaal, bestrooi ze met de kipkruiden en besprenkel ze met olijfolie.
Schuif de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat de kipfilet, afhankelijk van de dikte 8-10 minuten garen bij 200°.
Neem de schaal uit de oven, bestrijk het vlees met de helft van de crème fraiche en strooi het paneermeel er gelijkmatig overheen.
Schuif de schaal weer op het rooster in het midden van de oven, zet de oven op de hoogste grillstand en laat de kipfilet 3 a 4 minuten gratineren.
Kijk regelmatig , zonder de deur te openen, of het niet te hard gaat.
Zet een ruime braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Roerbak het fijngesnipperd sjalotje tot deze glazig is, schep de spinazie bij in de pan, roerbak deze mee tot de blaadjes slap worden en geslonken zijn, voeg de resterende crème fraiche toe en schep deze door de spinazie.
Meng de gekookte spaghetti door de spinazie en laat alles een klein minuutje doorwarmen.
Schep de spaghetti op de voorverwarmde borden en leg de gegratineerde kipfilet er bovenop.