KIP STOOFPOTJE

Ingrediënten:

600  gram in blokjes gesneden kipdijvlees
300  gram fijngesnipperde ui
250  gram gezeefde tomaat
200  gram rode wijn
200  gram warme bouillon
1  in kleine blokjes gesneden rode paprika
1  in kleine blokjes gesneden groene paprika
2 eetlepels fijngehakte peterselie
20  gram bloem
80  gram koud water
14 gram kipkruiden
braadboter

Bereiding:

Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Verdeel de kipblokjes over de bodem van de pan en laat de onderzijde goudbruin worden.
Schep ze een keer om en laat ook deze kant bruin worden. Herhaal dit tot alle blokjes bruin zijn.
Strooi de kipkruiden erover en schep dit goed door het vlees.
Schep de uisnippers bij het vlees en laat deze boven hoog vuur meefruiten tot ze glazig zijn.
Doe vervolgens de paprikablokjes erbij en laat deze meefruiten tot ze iets kleur krijgen.
Schenk dan de warme bouillon, de wijn en de gezeefde tomaat bij in de pan, laat alles tegen de kook komen en temper het vuur.
Sluit het deksel op de pan en laat alles 1,5 a 2 uur bij matig vuur zachtjes gaar stoven.
Voeg af en toe een beetje heet water toe als er teveel braadvocht verdampt en roer regelmatig door zodat het gerecht niet aanzet.
Maak met een garde van bloem en water een egaal papje en bind het stoofpotje ermee af.
Voeg de peterselie toe en breng het stoofpotje indien nodig op smaak met zout en peper.
Lekker met pasta, rijst en sperzieboontjes.