SPRUITJESFEEST

Ingrediënten:

800 gram verse schoongemaakte spruitjes
600 gram 2 mm dik en in smalle reepjes gesneden speklapjes
80 gram fijngesnipperd ontbijtspek
50 gram fijngesnipperde ui
12 gram vleeskruiden
12 gram ketjap manis

Bereiding:

Breng 1 liter water aan de kook en doe de spruitjes in het water.
Zodra het water weer kookt de spruitjes 5-6 minuten zachtjes laten koken,  vervolgens in koud water af laten koelen.
Als ze afgekoeld zijn in een zeef of vergiet goed uit laten lekken.
Zet de braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een klein scheutje braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Doe de speklap reepjes in de pan en roerbak het vlees boven hoog vuur tot het goudbruin van kleur is, voeg de vleeskruiden en het ontbijtspek toe, roerbak dit een minuutje mee en doe er vervolgens de gesnipperde ui bij.
Roerbak alles bij hoog vuur tot de ui glazig is.
Schenk de ketjap erbij, roer dit goed door, doe de spruitjes bij in de pan en roerbak alles tot de spruitje warm zijn.

Lekker met gekookte rijst of aardappelpuree.