HUZAREN SALADE

Ingrediënten:

500 gram mager runderpoulet.
500 gram voorgekookte aardappelen.
100 gram gekookte worteltjes.
50 gram doperwten extra fijn.
250 gram zoet zure augurkjes.
25 gram cocktailuitjes.
6 gram zout.
6 gram mosterd.
mespuntje witte peper.
300 gram mayonaise.

Breiding:

Doe het vlees in een pan met ruim kokend water waaraan een halve eetlepel zout is toegevoegd.
Breng het weer aan de kook, temper het vuur en laat het bij laag vuur  3 a 4 uur zachtjes garen.
Neem het vlees daarna niet meteen uit de pan, maar laat het in de bouillon afkoelen zodat het lekker mals en smaakvol blijft.
Giet het vervolgens af in een vergiet of zeef en bewaar de bouillon.
Kruimel het vlees klein in een ruime kom of schaal.
Snij de aardappel, worteltjes en augurkjes in kleine blokjes, doe deze bij het vlees in de kom en schep alles goed door elkaar.
Snij de cocktailuitjes zeer fijn en schep deze samen met de doperwtjes en de mosterd door de salade.
Maak de salade op smaak met zout en peper.
Voeg als laatste de mayonaise toe en meng alles nogmaals rustig door elkaar.
Garneer de salade af met halve gekookte eieren, plakjes gekookte slagers ham en zoet zure augurken.