PILAV

Ingrediënten:

500 gram in blokjes gesneden kipfilet
10 gram kipkruiden *
150 gram in schijfjes gesneden kastanjechampignons
350 gram in blokjes gesneden perzik uit blik
200 gram perziknat
20 gram uiblokjes
200 gram gezeefde tomaat
40 gram bloem
100 gram water
braadboter

Bereiding:

Zet de wokpan op het vuur, laat deze boven hoog vuur even warm worden en doe een flinke scheut braadboter in de pan.
Wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Doe de kipfilet in de pan, bestrooi het met de kipkruiden en bak het boven hoog vuur onder af en toe roeren tot het vlees lichtbruin van kleur is.
Doe de champignons bij de kipfilet en laat ze meebraden tot ook deze lichtbruin zijn.
Voeg dan de uiblokjes toe en laat deze even meefruiten tot ze glazig zijn.
Doe vervolgens de tomaat erbij in de pan en schep als laatste de perzikblokjes met het perziknat erbij.
Schep alles goed om en laat de inhoud van de pan aan de kook komen.Klop met een garde water en bloem tot een glad papje en bind de saus met het bloempapje.

Lekker met rijst of pasta of aardappelpuree**.

Tip: een scheut ketjap erbij geeft een diepere smaak aan de pilav.

*    Zelf kipkruiden maken?
** Zelf aardappelpuree maken?
Kijk op: Recepten

Kijk voor alle op tv uitgezonden recepten op:
Recepten