AARDAPPEL PUREE

Ingrediënten:

1000 gram gekookte aardappelen
200 gram half volle melk
80 gram vloeibare braadboter
2 eieren
1 eetlepel vers geknipte bieslook
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Doe de aardappelen in een ruime schaal.
Stamp de aardappelen fijn.
Voeg alle ingrediënten toe en schep/stamp alles goed door elkaar.

Je kunt de puree ook met de staafmixer fijn pureren, maar dan wordt hij wel vaster en iets taaier.
Met een scheutje melk wordt het weer iets luchtiger.

Presenteer de puree op een mooie schaal of maak er pureeroosjes van.
Verwarm de oven voor op 150°.
Bedek een ovenplaat met bakpapier, doe de puree in een spuitzak en draai er mooie roosjes van.
Schuif de schaal midden in de oven en laat de roosjes goudbruin van kleur worden.
Kijk regelmatig in de oven, zonder de deur te openen, zodat het niet te hard gaat.
De roosjes moeten op de randjes goudbruin zijn en mogen niet donker kleuren.
Strooi er, als ze uit de oven komen, een klein beetje zeer fijn geknipte peterselie over.