NASI UIT DE WOK

Ingrediënten:

500 gram gaar gekookte rijst
300 gram gekruid gehakt
600 gram kant-en-klare nasigroenten, óf:
200 gram taugé
150 gram fijngesneden prei
150 gram in schijfjes gesneden kastanjechampignons
100 gram fijngesneden witte kool
50 gram fijngesnipperde ui
70 gram ketjap manis
3 eieren
olijfolie
zout en peper uit de molen

Bereiding:

Schenk een flinke scheut olijfolie in de wok en verdeel het met een stukje van de keukenrol over de pan.
Doe het gehakt in de wok en roerbak het boven hoog vuur rul.
Voeg de uiblokjes en de groenten toe in de pan, laat deze even meebraden en doe er dan de eitjes en ketjap bij.
Roerbak alles en laat de inhoud van de pan al roerend even doorgaren.
Schep als laatste de rijst erbij in de pan en schep deze er rustig doorheen.
Temper het vuur iets en laat alles nog even zachtjes nagaren.
Maak de nasi op smaak met zout en peper uit de molen.