BRUINE BONEN SOEP VAN OMA

Ingrediënten:

850  gram bruine bonen uit pot
300  gram in ringen gesneden prei
400  gram warme vleesbouillon
800  gram warm water
80  gram fijngesnipperde ui
1  eetlepel Frans mosterd
1 theelepeltje kerriepoeder mild
1/2  theelepeltje chilipoeder
30 gram braadboter

Bereiding:

Spoel de bruine bonen even af met heet water en laat ze uitlekken.
Zet een ruime braadpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe de braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Roerbak de preiringen en de fijngesnipperde  ui tot de ui glazig is.
Voeg de mosterd, chilipoeder en kerriepoeder toe, roerbak dit een half minuutje mee,  schenk de bouillon en het water in de pan en breng alles aan de kook.
Schep de bruine bonen door de soep, wacht tot het weer tegen de kook komt, temper het vuur en laat de soep nog een kwartiertje bij matig vuur zachtjes koken.
Zet de pan op tafel en geef er gekookte rijst bij.

Klik hier voor de video van het recept.

Kijk voor alle op tv uitgezonden recepten op:
RECEPTEN