THAISE GAMBA’S

Ingrediënten:

500 gram gamba’s
40 gram braadboter
40 gram olijfolie
400 gram gezeefde tomaat
300 gram kokosmelk
2 in fijne ringen gesneden bosuitjes
2 limoenen
braadboter
zout en peper uit de molen
mespuntje sambal

Bereiding:

Maak een marinade van de olijfolie, het sap van de limoenen en een klein beetje zout en peper.
Leg de garnalen ca. 20 minuten in deze marinade.
Zet de wokpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Leg de gamba’s in de pan en wok ze boven hoog vuur tot ze lichtbruin van kleur zijn.
Bestrooi ze met een beetje zout en peper.
Neem ze uit de pan, leg ze op een bord en leg er aluminiumfolie over zodat ze warm blijven.
Doe vervolgens de kokosmelk en de gezeefde tomaat in de pan, roer alles goed door elkaar en laat de inhoud van de pan aan de kook komen.
Temper het vuur, leg de gamba’s in de saus en laat alles nog even doorwarmen.
Maak de saus op smaak met zout en peper uit de molen en eventueel iets sambal.
Doe gekookte rijst, spaghetti of mihoen in een ruime kom, schep de gamba’s met saus erover en garneer dit af met de bosui-ringetjes.
Lekker met tomatensalade.

Kijk voor tomatensalade op:
RECEPTEN – Salades

Kijk voor alle op tv uitgezonden recepten op:
RECEPTEN