TIRAMISU

Ingrediënten:

250 gram mascarpone
200 gram lange vingers
3 grote eieren
3 volle eetlepels basterdsuiker
2 kopjes extra sterke, koude koffie
flinke scheut amaretto
cacaopoeder

Bereiding:

Splits de eieren, doe het eiwit in een ruime kom en klop dit met een mixer stijf.
Meng in een andere kom vervolgens het eigeel met de suiker tot een schuimig geheel.
Roer de mascarpone door dit eigeel totdat de klontjes eruit zijn en het een egale massa is.
Daarna beetje voor beetje samenvoegen met het opgeklopte eiwit.
Meng dit voorzichtig met een lepel door elkaar, zodat het mengsel luchtig blijft.
Schenk een flinke scheut amaretto bij de koffie en roer het even goed door elkaar.
Neem een vierkante schaal en bedek de bodem met een laagje ei-mascarpone mengsel.
Leg hier een laag lange vingers op die je eerst in het koffie-amaretto mengsel hebt gedoopt.
Strooi er vervolgens met een zeefje een laagje cacaopoeder overheen.
Dan weer een laagje ei-mascarponemengsel enz.
De bovenste laag moet ei-mascarpone mengsel met cacaopoeder zijn.
Strooi er vervolgens met een zeefje een laagje cacaopoeder overheen.
Het geheel minimaal 4 uur in de koelkast laten staan voor gebruik.
Geef er een lekkere dot verse slagroom bij.

Zelf slagroom kloppen?
Kijk op: TIPS.

Kijk voor alle op tv uitgezonden recepten op:
RECEPTEN