DUIVELSE KIP

Ingrediënten:

500 gram in smalle reepjes gesneden kipfilet
10 gram kipkruiden
60 gram uiblokjes
40 gram julienne gesneden ontbijtspek
100 gram sterke kippenbouillon
30 gram franse mosterd
40 gram bloem
100 gram koud water
flinke scheut witte wijn
zout en peper uit de molen
samba
braadboter

Bereiding:

Zet de wokpan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Doe de kipreepjes in de pan, bestrooi ze met de kipkruiden en roerbak ze boven hoog vuur tot ze bruin beginnen te kleuren.
Doe vervolgens het ontbijtspek en de uiblokjes erbij, roerbak deze mee tot de ui glazig is.
Schenk de bouillon erbij en blijf roeren tot het gerecht aan de kook komt.
Temper het vuur, doe de mosterd bij in de pan en roer alles goed om.
Schenk een flinke scheut witte wijn bij in de pan, zet het vuur hoog en laat het gerecht in een klein minuutje iets inkoken.
Meng de bloem en het koude water met een garde tot een glad bloempapje en bind de duivelse kip hiermee af.
Temper het vuur en laat het gerecht nog een klein minuutje nagaren.
Maak de kip op smaak met zout, peper en sambal.