BOEREN KIPPENSOEP

Ingrediënten:

500 gram in kleine blokjes gesneden kipdijvlees
2 liter heet water
20 gram fijngesnipperd ontbijtspek
70 gram kleine uiblokjes
100 gram zeer dun gesneden preiringen
500 gram soepgroenten
400 gram grof geraspte aardappelen
6 gram kipkruiden
braadboter

Bereiding:

Zet de soeppan op het vuur en laat deze boven hoog vuur even warm worden.
Doe een flinke scheut braadboter in de pan, wacht tot het schuim verdwenen is en de boter lichtbruin van kleur is.
Verdeel de kipvleesblokjes over de bodem van de pan en laat ze aan de onderzijde bruin worden.
Schep ze een keer om en laat de andere kanten ook bruinen.
Herhaal dit tot alle blokjes mooi bruin van kleur zijn.
Bestrooi ze met de kipkruiden, schep deze goed door het vlees en doe het ontbijtspek bij in de pan.
Blijf regelmatig roeren totdat het spek kleur begint te krijgen.
Doe de uiblokjes erbij en laat deze meefruiten tot ze glazig zijn.
Vervolgens de prei en soepgroenten erbij doen, wederom goed doorscheppen en temper het vuur iets zodat alles een klein beetje gaat stoven.
Laat alles een kleine 10 minuten zachtjes pruttelen.
Blijf regelmatig roeren en mocht er teveel van het braadvocht verdampen kun je af en toe een klein beetje heet water toevoegen.
Schenk 2 liter heet water bij in de pan, zet het vuur hoog, doe de geraspte aardappel erbij en schep alles goed door elkaar en laat de soep aan de kook komen.
Als de soep kookt het vuur temperen en deze 2 a 3 uur laten garen bij matig vuur.
Roer af en toe door de soep.
Deze soep is in de snelkookpan in ruim een uurtje klaar.

Geef er gepofte aardappel of stokbrood of een andere soort brood bij.

Kijk voor gepofte aardappel bij:
RECEPTEN-Diversen